Varen zonder vaarbewijs
4 prachtige vaarroutes
Tot 10 personen op één boot
Geen borg, varen zonder zorgen

Ontdek de mooiste vaarroutes

Zaanse Rederij heeft een strategische ligging in het noordelijkste puntje van de Zaanstreek. Een boot huren kan eenvoudig online via ons reserveringsysteem. Vanuit ons centraal gelegen locatie in Westknollendam is het Alkmaarder- en Uitgeestermeer haast om de hoek. Sloepenverhuur door de Zaanse Rederij biedt ook een unieke mogelijkheid om de historische windmolens en karakteristieke groene houten huizen op de Zaanse Schans vanaf het water te bekijken. Rivier de Zaan start in Westknollendam en eindigt in Zaandam waar je diverse horeca hotspots kunt bezoeken. Sloep huren? We hebben alvast diverse routes uitgestippeld. Het is helaas niet toegestaan om met de huursloep gebruik te maken van sluizen Gelukkig hebben we in en rond de Zaanstreek een waterrijke omgeving waar onvergetelijke vaartochten gemaakt kunnen worden.

Leer het veelzijdige Noord-Holland kennen

Alkmaar – De Woude – Schermerhorn. 

Altijd al benieuwd geweest naar al het moois dat Noord-Holland te bieden heeft? Dan is deze route echt iets voor jou. Van het centrum van Alkmaar tot de pittoreske dorpen Spijkerboor en Ursem en de mooie natuur van Westbeemster: je kunt rekenen op een gevarieerde dag! Maak ook een pitstop bij eiland de Woude, waar je aan het water wat lekkers kunt eten en drinken.

Klaar voor een heerlijke dag op het water?

Van rijke geschiedenis tot de gezellige
stad: je vindt het in deze route

Zaanse Schans – Zaandam

Vaar deze route en bewonder de beroemde Zaanse huisjes in volle glorie. Je vaart over de bedrijvige Zaan langs zowel industrie als ongerepte natuur. Dan kom je aan bij de Zaanse Schans. Vanaf het water heb je een unieke kijk op deze trekpleister. Vanaf hier kun je doorvaren tot de Wilhelminasluis in het centrum van Zaandam. Geniet hier van de gezelligheid van de stad én een hapje & drankje.

Klaar voor de start?

Een dagje vertoeven op de Noord-Hollandse kanalen

Spijkerboor – De Woude

Vaar door de Noord-Hollandse kanalen en ontdek het eiland De Woude. Dit is de perfecte locatie om aan te meren en bij een van restaurants wat te eten en drinken. Met een volle maag vervolg je de route via Vinkenhop, Oost-Grafdijk en Spijkerboor. Via de Knollendammervaart vaar je weer terug in de richting van Westknollendam.

Klinkt dit als muziek in de oren?

Kort maar krachtig: een heerlijke
beleving van 1,5 uur

De Woude – Akersloot

Wil je een goede indruk van het Noord-Hollandse landschap, maar heb je niet veel tijd? Dan is deze route jouw match. Vanaf Westknollendam vaar je via het Uitgeestermeer naar eiland de Woude. Dit is de ultieme stop voor een versnapering. Ga vervolgens via het kanaal door richting Akersloot.