Varen zonder vaarbewijs
4 prachtige vaarroutes
Tot 10 personen op één boot
Geen borg, varen zonder zorgen

Beleef het zelf

Huur een boot en verken de Zaanse Schans!

Wil je de prachtige wateren rondom de Zaanse Schans op een unieke manier ontdekken? Huur dan een boot bij Zaanse Rederij! Wij bieden verschillende boten aan waarmee je de omgeving van de Zaanse Schans kunt verkennen. Stap aan boord en geniet van een vrij en avontuurlijk gevoel, terwijl je op jouw eigen tempo vaart!

Onze boten

Foto's_AllCraft-7

Allcraft 565

malina20-1657626937

Malina20

DSC_8751

Malina23

Waarom een boot huren in de Zaanse Schans?

De Zaanse Schans heeft zoveel te bieden, en al helemaal als je er per boot op uit gaat. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, quality time met je gezin, of gewoonweg wilt genieten van de prachtige omgeving: de Zaanse Schans biedt het allemaal. Met een boot heb je alle vrijheid om op jouw eigen tempo te varen en te genieten van de charmante windmolens, historische gebouwen en schilderachtige landschappen. Het is de perfecte manier om de Zaanse Schans te beleven!

Wat is er te ontdekken in de Zaanse Schans?

De Zaanse Schans heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden en ervaringen. Zo kun je genieten van de iconische windmolens, historische houten huizen en ambachtelijke werkplaatsen die een glimp geven van het verleden van het gebied. Daarnaast zijn er de vele gezellige restaurants en winkeltjes waar je kan aanmeren en genieten van lokale lekkernijen. Een bierproeverij of een bezoekje aan een klompenmakerij vallen ook onder de mogelijkheden.

Vaarroutes in de Zaanse Schans

Er bestaan verschillende vaarroutes in de Zaanse Schans. Bijvoorbeeld een route langs de omliggende dorpen, langs de molens of simpelweg langs de natuur. Op onze website vind je meer informatie over onze vaarroutes.

Heb ik een vaarbewijs nodig om een boot te huren in de Zaanse Schans?

Nee, vrijwel nooit! Onze boten zijn te gebruiken door zowel beginners als ervaren schippers. We geven je uiteraard instructies mee voordat je de boot op gaat. Zo zorgen we ervoor dat je op de hoogte bent van de veiligheidsvoorschriften en dat je de bediening zelfstandig kunt uitvoeren. Op die manier kun je met een gerust hart het water op en genieten van dit uitje.

Welke boten zijn beschikbaar?

Bij Zaanse Rederij hebben we voor ieder wat wils: van zespersoons boten tot tienpersoons boten! Onze sloepen zijn zeer comfortabel en zijn uiteraard goed onderhouden. Bovendien bevatten ze alle nodige voorzieningen voor een aangename vaartocht. Bekijk onze boten de Allcraft 565, de Malina20 en de Malina23 hier.

Voor hoeveel personen zijn de boten geschikt?

Onze boten variëren in grootte en capaciteit. Je vindt dus altijd een boot die bij het gezelschap past: of je nu in je eentje op pad gaat of met een grote groep. Wij bieden boten voor zes personen, acht personen en maar liefst tien personen.

Wat zijn de kosten voor het huren van een boot?

De kosten voor het huren van een boot in de Zaanse Schans variëren en zijn afhankelijk van het type boot en het seizoen. Bij Zaanse Rederij streven we naar de meest betaalbare prijzen mogelijk, zodat een dagje varen voor iedereen toegankelijk is. Voor gedetailleerde informatie over de prijzen kun je contact met ons opnemen of onze website raadplegen.

Wat moet ik weten over een dagje varen naar de Zaanse Schans?

Voordat je het water opgaat, is het belangrijk om enige kennis te hebben over het varen naar de Zaanse Schans. Denk hierbij aan de geldende vaarregels, de maximumsnelheid op bepaalde waterwegen en andere beperkingen. Wij voorzien je, voordat je het water opgaat, van alle informatie die je nodig hebt. Zo ga je veilig en met plezier het water op! Heb je nog meer vragen? Bekijk dan ook onze veelgestelde vragen pagina.

Andere populaire gebieden en vaarroutes

Naast de Zaanse Schans zijn er nog vele andere prachtige gebieden te verkennen in de omgeving. Denk aan de pittoreske molens langs het water, de mooie wateren van de Zaanstreek en de adembenemende natuur van de polders. Ontdek onze andere vaarroutes en maak van jouw boottocht een veelzijdig avontuur.

Huur een sloep bij Zaanse Rederij!

Bij Zaanse Rederij huur je eenvoudig een sloep voor een tochtje rondom de Zaanse Schans. Wij zorgen voor een soepele en gemakkelijke verhuurprocedure, zodat je zonder zorgen kunt genieten van jouw vaarervaring. Huur je sloep vandaag nog!

Ontdek de mooiste plekken

Sloep huren? We hebben alvast diverse routes uitgestippeld. Het is helaas niet toegestaan om met de huursloep gebruik te maken van sluizen. Gelukkig hebben we in en rond de Zaanstreek een uitgestrekte en waterrijke omgeving waar onvergetelijke vaartochten gemaakt kunnen worden.