Varen zonder vaarbewijs
4 prachtige vaarroutes
Tot 10 personen op één boot
Geen borg, varen zonder zorgen

Beleef het zelf

Huur een boot en ontdek Zaandam: de perfecte manier om te genieten van het water!

Met een boot verken je Zaandam op zeer unieke wijze. En dat helemaal op je eigen tempo en met jouw gewenste gezelschap!

Onze boten

Foto's_AllCraft-7

Allcraft 565

malina20-1657626937

Malina20

DSC_8751

Malina23

Zelf varen in Zaandam

Wil je zelf aan het roer staan en de prachtige waterwegen van Zaandam verkennen? Huur dan een boot bij Zaanse Rederij en ervaar de ultieme vrijheid van varen. En dat helemaal in jouw eigen tempo. Bij Zaanse Rederij bieden we een breed scala aan boten die geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren schippers. Stap ook aan boord en beleef een onvergetelijk avontuur op het water!

Waarom een boot huren in Zaandam?

Waarom eigenlijk niet? Er zijn talloze redenen te noemen om een boot te huren in Zaandam. Ontspanning, plezier met vrienden en familie, of gewoon genieten van de prachtige natuurlijke omgeving: Zaandam biedt het allemaal. Met een gehuurde boot geniet je van alle vrijheid om de omgeving te verkennen, over idyllische grachten te varen en schilderachtige uitzichten te bewonderen. Het is de ideale manier om even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en te genieten van een fantastische ervaring op het water.

Wat is er te zien in Zaandam?

Zaandam staat bekend om de rijke geschiedenis, pittoreske molens en indrukwekkende architectuur. Tijdens de vaartocht zul je dan ook vast en zeker genieten van het landschap, de historische gebouwen en de unieke Zaanse Schans. Hier vang je echt een glimp op van het Nederlandse erfgoed. Daarnaast kun je neerstrijken op een van de gezellige restaurants en cafés die je langs het water tegenkomt.

Vaarroutes in Zaandam

We bieden vanuit Zaanse Rederij verschillende vaarroutes in Zaandam aan. Zo kun je jouw tijd op het water optimaal benutten. Kies je voor een vaarroute om de Zaanse Schans te bewonderen, nabijgelegen wateren te ontdekken of simpelweg te ontspannen? Er is altijd een vaarroute die aan jouw wensen voldoet.

Heb ik een vaarbewijs nodig om een boot te huren in Zaandam?

In de meeste gevallen  is voor het huren van een boot in Zaandam geen vaarbewijs vereist. Onze boten zijn bovendien geschikt voor zowel beginners als ervaren schippers. Als je de boot ophaalt, geven we je een korte, maar duidelijke instructie. Zo raak je vertrouwd met de bediening en veiligheidsvoorschriften. Vervolgens kun je met een gerust hart het water op en genieten van het water!

Welke boten zijn beschikbaar?

Bij Zaanse Rederij hebben we diverse (sloep)boten beschikbaar: de Allcraft 565, de Malina20 en de Malina23. Net wat je wil! Onze boten worden uiteraard zeer goed onderhouden en zijn voorzien van alle nodige faciliteiten voor een comfortabele vaartocht. Of je nu alleen op pad gaat, met je partner of met een grotere groep.

Voor hoeveel personen zijn de boten geschikt?

De capaciteit van onze boten varieert. Daardoor maak je gemakkelijk de juiste bootkeuze op basis van het aantal personen dat mee op pad gaat. Zo beschikken we over boten voor zes personen, acht personen en zelfs tien personen. Dus of je nu met een kleiner gezelschap of juist een grote groep gaat, bij Zaanse Rederij vind je altijd een geschikte boot!

Wat zijn de kosten voor het huren van een boot?

De kosten hangen af van verschillende factoren. Denk aan het type boot en het seizoen waarin je wil varen. Wij bieden graag betaalbare prijzen, zodat je geniet van een dagje varen in Zaandam zonder je budget te hoeven overschrijden. Voor precieze informatie over de prijzen kun je contact met ons opnemen via de contactpagina.

Wat moet je weten over een dagje varen in Zaandam?

Voordat je het water op gaat, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de geldende vaarregels, de maximale snelheid op bepaalde waterwegen en eventuele andere beperkingen. Ons ervaren team van experts staat voor je klaar om je te voorzien van alle benodigde informatie en tips, zodat je veilig en met plezier kunt varen. Je kunt natuurlijk ook onze veelgestelde vragen pagina bekijken. Hier vind je snel antwoord op jouw vraag.

Wat zijn andere populaire gebieden?

Naast Zaandam zijn er nog heel veel andere prachtige watergebieden in de omgeving te bezoeken die de moeite waard zijn om te verkennen. Denk aan de authentieke molens, de sfeervolle wateren van de Zaanstreek en de adembenemende natuur van de polders. Ontdek onze andere vaarroutes en maak van jouw boottocht een avontuur vol veelzijdigheid!

Maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring op het water en huur vandaag nog een boot in Zaandam. Bij Zaanse Rederij staan we voor je klaar om je de ultieme vaarervaring te garanderen!

Bij Zaanse Rederij is er geen vaarbewijs nodig.

Ontdek de mooiste plekken

Sloep huren? We hebben alvast diverse routes uitgestippeld. Het is helaas niet toegestaan om met de huursloep gebruik te maken van sluizen. Gelukkig hebben we in en rond de Zaanstreek een uitgestrekte en waterrijke omgeving waar onvergetelijke vaartochten gemaakt kunnen worden.