Varen zonder vaarbewijs
4 prachtige vaarroutes
Tot 10 personen op één boot
Geen borg, varen zonder zorgen

Beleef het zelf

Boot huren zonder vaarbewijs

Wil je graag het water op, maar heb je geen vaarbewijs? Geen probleem! Bij de Zaanse Rederij kun je een boot huren zonder vaarbewijs. Of je nu een dagje wilt varen met je familie, vrienden of collega’s, bij ons huur je eenvoudig een sloep zonder vaarbewijs. Onze boten hebben een gemakkelijke bediening en zijn geschikt voor zowel ervaren vaarders als beginners. Met eenvoudige bedieningspanelen en duidelijke instructies raak je snel vertrouwd met onze boten, ook als je geen vaarbewijs hebt. Huur vandaag nog je boot!

Onze boten

Foto's_AllCraft-7

Allcraft 565

malina20-1657626937

Malina20

DSC_8751

Malina23

Heb ik een vaarbewijs nodig?

Bij ons heb je geen vaarbewijs nodig. Dit komt doordat onze boten vallen onder de categorie vaartuigen zonder vaarbewijs. Wanneer heb je wel een vaarbewijs nodig? Bij de meeste boten die sneller varen dan 20 kilometer per uur of een lengte hebben van meer dan 15 meter. Daarnaast is een vaarbewijs verplicht voor boten met een motorvermogen van meer dan 15 pk. 

Vaarinstructies

Voordat je het water op gaat, geven wij een aantal duidelijke vaarinstructies mee om ervoor te zorgen dat je veilig en met vertrouwen het water op gaat. Deze instructies bevatten onder andere het sturen, accelereren en aanmeren. Ze informeren je ook over de geldende vaarregels zoals snelheidslimieten, voorrangssituaties en veiligheidsvoorschriften. Met onze vaarinstructies kun je, zeker als beginnend vaarder, met een gerust hart het water op gaan en genieten van de mooie omgeving.

Tips voor het huren van een boot

Ben je van plan om een boot te huren bij ons? Denk dan vooraf goed na welke boot je wilt huren. Wil je varen met 6 personen, 7 personen of misschien wel 9 personen? Wij hebben verschillende boten die geschikt zijn voor jouw gezelschap. Dus of je nu een boot voor 6, 7 of 9 personen wilt huren zonder vaarbewijs: het kan bij ons allemaal! Bekijk onze boten en maak de juiste keuze voor jouw gezelschap! 

Huur een boot in Noord-Holland zonder vaarbewijs

Wil je de mooie omgeving in Alkmaar, Zaandam of de Zaanse Schans bewonderen vanaf het water? Dat kan bij de Zaanse Rederij! Onze opstapplaats ligt centraal in het noordelijkste puntje van de Zaanstreek. Vanuit hier kun je alle kanten op! Het Alkmaarder- en Uitgeestermeer liggen om de hoek. Huur een sloep zonder vaarbewijs eenvoudig via onze website. Selecteer jouw voorkeursdatum en tijd en voilà: je reservering staat! 

Kosten boot huren

Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan genieten van een heerlijk dagje uit. Daarom houden wij onze prijzen zo laag mogelijk. De kosten van een boot huren verschillen per type boot. Ga voor een overzicht van de prijzen naar onze website. Je kunt onze boten huren voor een hele dag, maar op aanvraag kun je ook aansluitend in de avond varen. Bekijk de mogelijkheden! 

Boot huren van 6 tot 9 personen zonder vaarbewijs

Als je op zoek bent naar een leuke dag op het water met een groep van 6 tot 9 personen, dan kun je bij ons een boot huren zonder vaarbewijs. Natuurlijk kun je ook met minder dan 6 personen op onze boten. Je huurt bij ons een sloep zonder schipper en daardoor kun je zelf de boot besturen. Zo kun je een boot huren zonder vaarbewijs in Noord-Holland en genieten van de prachtige omgeving. 

Vaarroutes

Of je nu Alkmaar, Zaandam of de Zaanse Schans wilt ontdekken: het kan allemaal! Er zijn meerdere vaarroutes die je brengen naar de mooiste plekken en schilderachtige wateren. Wij adviseren je graag over de mooiste vaarroutes die je langs historische molens of de prachtige Zaanse huizen brengen. Huur vandaag nog je sloep!

Ontdek de mooiste plekken

Sloep huren? We hebben alvast diverse routes uitgestippeld. Het is helaas niet toegestaan om met de huursloep gebruik te maken van sluizen. Gelukkig hebben we in en rond de Zaanstreek een uitgestrekte en waterrijke omgeving waar onvergetelijke vaartochten gemaakt kunnen worden.

Veelgestelde vragen

Welke boot kun je huren zonder vaarbewijs?

Al onze boten zijn te huren zonder vaarbewijs. Dus of je nu op zoek bent naar een 6 persoons, 7 persoons of 9 persoons sloep: je hebt bij ons geen vaarbewijs nodig! 

Heb je met een sloep een vaarbewijs nodig?

Met bepaalde sloepen heb je een vaarbewijs nodig. Dit hangt af van het aantal kilometer per uur dat de boot kan varen, de lengte van de boot en de pk van de motor. Onze sloepen zijn allemaal te besturen zonder vaarbewijs. 

Wat mag je varen zonder vaarbewijs?

Wat je mag varen varieert per land en specifieke regelgeving. Over het algemeen mag je boten kleiner dan 15 meter, boten die maximaal 20 kilometer per uur kunnen en boten met minder dan 15 pk vermogen varen in Nederland. 

Wat kost een sloep huren per dag?

De kosten van een sloep hangen af van verschillende factoren zoals de grootte van de boot. Raadpleeg onze website voor een actueel overzicht van de prijzen.